Is een creditcard geschikt voor mij?

Sharing is caring!

Hoe kunnen er zoveel creditcards zijn om uit te kiezen?!Een creditcard is een handig financieel hulpmiddel bij verantwoord gebruik. Kijkend naar een algemeen financieel beeld, kan een creditcard op verzoek een kleine lening verstrekken die voor eindeloze doeleinden kan worden gebruikt.Maar met de kracht van een creditcard, komt ook de verantwoordelijkheid dat deze tool correct wordt gebruikt, voor de juiste dingen, op de juiste momenten. En ook in bedragen die de gebruiker kan betalen op de factuur (of gewoon afbetalen) wanneer deze aankomt.

Als je dit in gedachten houdt, is een creditcard een belangrijk onderdeel van de algehele financiële toolbox van een persoon, en eerlijk gezegd is het tegenwoordig vrij moeilijk om er een te missen. Je kunt ook gemakkelijk snel een creditcard aanvragen. Met dit in gedachten, zijn er tal van voordelen verbonden aan het hebben van een creditcard, maar houden ook rekening met onze waarschuwingswoorden.

 

Verbeter uw kredietwaardigheid

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een goede of zelfs uitstekende credit score. De meest voor de hand liggende is wanneer u een lening aangaat, met een betere kredietscore kan een geldschieter de lening tegen een lager tarief afsluiten. Niet zo vanzelfsprekend, maar een hogere kredietscore levert ook de beste prijs op bij het leasen van een auto. Nog meer stompzinnig is het feit dat autoverzekeringsmaatschappijen uw credit score bepalen bij het vaststellen van uw autoverzekeringspremies, en veel werkgevers gebruiken het voor het nemen van beslissingen.

Uw kredietscore wordt bepaald door uw kredietgeschiedenis, in termen van hoeveel u hebt geleend en de betalingsgeschiedenis. Het is niet helemaal rocketscience om te beseffen dat wanneer je je betalingen op tijd doet aan de creditcardmaatschappij, de credit score toeneemt, en wanneer betalingen worden gemist, je credit score daalt omdat deze gemiste betalingen worden gemeld aan de kredietbureaus.

 

Vooral voor een jong persoon die net is begonnen, is een eenvoudige manier om krediet op te bouwen, voordat u uw eerste hypotheek moet afsluiten, een creditcard te krijgen en de rekening consequent op tijd te betalen.

 

Consumentenbescherming bij uw aankopen

Om creditcardgebruik te stimuleren, bieden creditcardbedrijven een reeks diensten aan in de categorie kopersbescherming.Dit omvat aankoopbescherming als een artikel beschadigd of gestolen is en moet worden gerepareerd of vervangen. Andere kopersbeschermingen zijn reisvoordelen, zoals bij het huren van een auto of het annuleren van een reis, en zelfs een onderbrekingsverzekering voor tijden dat de reis moet worden uitgesteld vanwege slecht weer.Ten slotte is een andere service prijsbescherming, die het verschil in geld kan terugbetalen wanneer u het voor een lagere prijs binnen een korte periode vindt.

 

Maak uw belastingadministratie eenvoudiger te beheren

Ooit al uw aankopen moeten vinden om uw aftrekposten tijdens belastingtijd te specificeren? Nou, het doornemen van die schoenendoos met bonnetjes is best saai. In plaats daarvan, als u een creditcard gebruikt, is de taak eenvoudig omdat aankopen op het creditcardaccount staan, volledig georganiseerd, gemakkelijk te doorlopen, met de mogelijkheid om dingen af ​​te drukken om te voldoen aan de belastingdienst.

 

Tijd om te betalen

Een andere pro voor een creditcard krijgt tijd om dingen te betalen. Wanneer u contant of met een cheque betaalt, wordt het geld gegeven zodra het product of de dienst is ontvangen.Veel creditcards bieden een betalingstermijn.

 

Dus na de aankoop is er een periode voordat de rekening arriveert en daarna moeten ze u enige tijd geven om de rekening te betalen; deze tijd wordt float genoemd. Omdat u deze ‘extra tijd’ heeft om te betalen, is er gelegenheid om vóór de betaling wat extra rente op het geld te blijven verdienen, wat gunstig is voor de gebruiker.En vergeet niet dat u uw plastic zelfs harder kunt laten werken door de beste cashback-creditcard te pakken. Kortom, krijg geld terug als u veel uitgeeft.

 

Maar … heb ik echt een creditcard nodig?

Een woord van waarschuwing als u overweegt een creditcard te krijgen om te betalen voor iets dat u in werkelijkheid gewoon niet kunt betalen. Als u uw saldo niet tijdig kunt terugbetalen, kunt u uw kosten echt uit de hand lopen. We raden aan om in dit soort situaties goed uit de buurt van creditcards te blijven.Een creditcard heeft vele voordelen. Heb je zelf nog geen creditcard? Je kunt vandaag nog creditcard vergelijken online om de juiste te vinden.